Saturday 05 - 11 - 2022

Gare du Nord


Gare du Nord bestaat 20 jaar en viert dit met een clubtour langs 20 podia in Nederland. Vier jaar geleden nam de band afscheid van het publiek maar keert nu eenmalig terug met de Gare du Nord Encore – 20th anniversary tour!

Gare du Nord startte twintig jaar geleden als lounge pionier met de culthit Pablo’s Blues en het met goud bekroonde album (In Search Of) Excellounge. Daarna tekende de band als eerste in Nederland een platencontract met het iconische New Yorkse jazzlabel Blue Note Records. De band brak door naar het brede publiek met het album Sex ‘n’ Jazz waarop ook Marvin Gaye en Paul Carrack te horen zijn. Sex ‘n’ Jazz stond 98 weken in de Album Top 100, werd met drievoudig platina onderscheiden, en is tot op heden het meest verkochte Nederlandse jazzalbum aller tijden.

Met zangeres Dorona Alberti als stralend middelpunt is Gare du Nord uitgegroeid tot een energieke liveband die garant staat voor volle zalen. Na het afscheid van het Nederlandse publiek in 2018 keert de band eenmalig terug naar het podium om het 20-jarig jubileum te vieren met de fans. Uiteraard staan hits als You’re My Medicine, We Still Grow en Beautiful Day op de setlijst, en speciaal voor deze tour bevat de show ook klassieke tracks en verrassende deep cuts die niet eerder live zijn gespeeld.