Saturday 30 - 04 - 2022

Get Well Soon


In 2008 schitterde Get Well Soon, het project van de Duitse songwriter & muzikant Konstantin Gropper, nog in ons podiumcafé: destijds was Gropper nog een fris gezicht binnen het indiecircuit met debuutplaat Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon. Zijn mooie, beladen liedjes liggen in het verlengde van Bright Eyes, Radiohead, Sparklehorse en het meer melancholieke werk van Beck.

Gropper heeft tijdens de jaren die volgden bepaald niet stilgezeten. Hij componeerde met regelmaat muziek voor film, theater en TV, waaronder de populaire Netflix-serie How To Sell Drugs Online (Fast). Ook ontleende hij zijn talent als producer achter de schermen.

Zijn vijfde langspeler als Get Well Soon gaat ingrijpende thema’s wederom niet uit de weg. The Horror draait om onze fundamentele angsten. Gropper beschildert die duistere thematiek met de barokke pracht van de jaren vijftig, waarin de dramatische arrangementen van Nelson Riddle een toetssteen vormen. Kortom: dat wordt een betoverende, intrigerende avond.