Thursday 19 - 03 - 2020

GIOVANNI DI DOMENICO + TRIO BLIK


De Belgische toetsenist en componist Giovanni Di Domenico (Rome, 1977) is een musicians musician. Di Domenico wordt op handen gedragen door een keur aan hooggekwalificeerde muzikanten, die ook zelf behoren tot het selecte muzikantengenootschap waarbij muzikaal kunnen, vernieuwing, ontplooiing, vooruitgang en samenwerking centraal staan. Muzikanten kortom, die de muziek vooruit willen helpen.

Giovanni Di Domenico doet dat sinds jaar en dag in een constancte stroom uitgaves, samenwerkingen en live optredens, met telkens weer wisselende bezettingen. In WORM was hij meerdere malen te gast met groep Going, waarin zowel zijn harmnonieuze als improviserdende kwaliteiten optimaal tot hun recht komen; optredens van Going zijn vaak adembenemend mooi. In samenwerking met North Sea Round Town besloten we daarom in 2018 tot An Evening With Giovanni di Domenico, waarin hijzelf met een keur aan geselecteerde gastmuzikanten optrad.

Dat project krijgt dit jaar een vervolg op zaterdag 4 juli met ‘An Evening with Annelie Koning’. In aanloop naar dat evenement speelt Annelie Koning meedere malen in WORM, in verschillende bezettingen, zoals vanavond als BLIK. Het mooie toeval wil dat vanavond zowel Annelie Koning als Giovanni di Domenico op het podium staan; de laatste omdat hij andermaal te gast is, deze week, in de WORM geluidsstudio. De hoofdrolspelers van ‘An Evening with’ uit verleden en heden zijn dus vanavond te gast op ons podium.