Tuesday 15 - 09 - 2020

Giovanni di Domenico


De Belgische toetsenist en componist Giovanni Di Domenico (Rome, 1977) is een musicians musician. Di Domenico wordt op handen gedragen door een keur aan hooggekwalificeerde muzikanten, die ook zelf behoren tot het selecte muzikantengenootschap waarbij muzikaal kunnen, vernieuwing, ontplooiing, vooruitgang en samenwerking centraal staan. Muzikanten kortom, die de muziek vooruit willen helpen.

Giovanni Di Domenico doet dat sinds jaar en dag in een constancte stroom uitgaves, samenwerkingen en live optredens, met telkens weer wisselende bezettingen. In WORM was hij meerdere malen te gast met groep Going, waarin zowel zijn harmnonieuze als improviserdende kwaliteiten optimaal tot hun recht komen; optredens van Going zijn vaak adembenemend mooi. In samenwerking met North Sea Round Town besloten we daarom in 2018 tot An Evening With Giovanni di Domenico, waarin hijzelf met een keur aan geselecteerde gastmuzikanten optrad.

Giovanni de Domenico is momenteel te gast in onze WORM Studio om aan nieuw materiaal te werken. We vroegen hem om ook nu weer op te treden -in de zekerheid van alleen maar mooie, enerverende en ongehoorde composities.