Tuesday 28 - 11 - 2023

GoGo Penguin


De kaartverkoop voor GoGo Penguin start vrijdag 21 april om 10.00 uur.

Het sensationele, cinematic breakbeat trio GoGo Penguin komt terug naar Rotterdam! Het trio staat bekend om akoestische elektronica, vol videogame-bliepjes, hypnotische melodie├źn en stuwende baslijnen. Een bedwelmend brouwsel dat doet denken aan een mix van Aphex Twin, Ishmael Ensemble met vleugjes Debussy, Portico Quartet, Bonobo en Kamasi Washington. Geen gewoon pianotrio dus!

Jazztrio GoGo Penguin uit Manchester bestaat uit pianist Chris Illingworth, bassist Nick Blacka en drummer Jon Scott. Sinds de release van debuutalbum Fanfares is het snel gegaan met GoGo Penguin. Fanfares ontving alleen maar positieve recensies en ook opvolger v2.0 werd vol lof ontvangen. Bovendien leverde het ze een Mercury Prize-nominatie op, een platendeal bij Blue Note en een lange reeks optredens die onder meer voerde langs het Londense Barbican Centre en Gilles Petersons Worldwide Festival.

Het opwindende nieuwe album Everything Is Going to Be OK is geboren uit een tijd van turbulentie en verlies. Tijdens een moeilijke periode voor de band, getekend door verlies en rouw, bood de studio de band een toevluchtsoord van het echte leven. Bruisend van het optimisme van een nieuw begin, met een nieuwe drummer, een nieuw platenlabel en een subtiel vernieuwd geluid, luidt de band nu een tijdperk in van sonische vrijheid!

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, BIRD, LantarenVenster, Motel Mozaique Concerts en Annabel en heeft uitsluitend staanplaatsen.