Sunday 28 - 08 - 2022

Groza + supports


Groza

Achter de zwarte sluiers van Groza gaan anonieme Beieren schuil die melodische black metal maken in het straatje van het eveneens zwart gesluierde Mgła. Daar komen de vier  Duitsers mee weg vanwege een sterke live-reputatie en het feit dat hun tweede album ‘The Redemptive End’ een sprong voorwaarts markeert qua composities. Groza weet donders goed hoe een pakkend blackened nummer qua harmonieën en dynamiek in elkaar steekt.

Morvigor

Geïnspireerd door een uitgebreide lijst van bands, variërend van Mayhem tot Pink Floyd en van Morbid Angel tot Joy Division, heeft Morvigor zijn eigen kijk op expressieve black en death metal. Psychedelische cleane stukken worden gevolgd door vuile punkriffs en eindigen met melancholische climaxen. Morvigor bewandelt de bekende weg maar springt daarbij veelvuldig in het duister.

Radeloos///Ziedend

Nog voordat Radeloos///Ziedend ook maar een enkele release had uitgebracht, stond het Nijmeegse vijftal al geboekt op het vermaarde festival Soulcrusher, waar ze het podium deelden met onder andere Hexis en Krypts. De blackened crust viel daar goed in de verschroeide aarde en zal op Zuid minstens net zo hard aanslaan.