Sunday 29 - 10 - 2023

Hania Rani


De kaartverkoop voor Hania Rani start vrijdag 14 april om 12.00 uur.

Hania Rani is zo’n artiest die je er maar eens in de 100 jaar tegenkomt. De neoklassieke pianist laat met één druk op de toets een zee aan emoties opwellen. Haar muziek brengt je in vervoering; ongrijpbaar en toch toegankelijk als een volle maan schitterend boven een meer in de nacht. Het lijkt zo dichtbij, maar het is zo ver weg.

De Poolse componist deed vele oren spitsen met haar prachtige soloalbum Esja in 2019. Een debuut vol minimale composities met een maximaal effect. Haar manier van spelen houdt nauw verband met het Poolse landschap waar ze in opgroeide, je ziet het Bieszczady-gebergte bijna opdoemen als je naar haar muziek luistert. Ook het in februari uitgekomen nieuwe album On Giacometti werd hoog geprezen. Op dit album experimenteert Hania Rani met lichte soundscapes om haar neoklassieke piano te ondersteunen. Hania zal Rotterdam opnieuw in vervoering brengen.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts en LantarenVenster en heeft uitsluitend staanplaatsen.