Friday 07 - 10 - 2022

Heather Nova


Heather Nova is in 1967 geboren in Bermuda van een Canadese moeder en een Bermudiaanse vader. Ze bracht het leeuwendeel van haar jeugd door op een boot met haar familie. Midden op de tropische oceaan was muziek een dagelijkse bezigheid en dat is gedurende de rest van haar leven zo gebleven.

Sinds haar grote doorbraakplaat Oyster vertolkt Nova haar unieke balans van volwassen pop en indierock – met de poëtische invloed van haar idolen Patti Smith en Kate Bush – over de hele wereld. Dat leverde een succesvolle loopbaan op waarin albums als Storm uit 2003 en 300 Days At Sea met regelmaat de Europeaanse hitlijsten bestormden.

Nova blijft extreem productief nieuwe muziek uitbrengen. Haar negende internationale studioalbum, The Way It Feels, leunde richting de americana, terwijl het meer rock-achtige The Pearl vergelijkingen met Oyster – dat in 2019 zijn 25-jarig jubileum vierde – opriep.

Twee jaar geleden speelde Nova een fraaie akoestische set in een uitverkocht Arminius, een ervaring die haar zodanig goed beviel dat ze dit najaar terug wilt keren. De ideale avond om het werk van Heather Nova opnieuw te leren kennen!