Friday 16 - 07 - 2021

Ian Cleaver & Gideon Tazelaar


Trompettist Ian Cleaver en saxofonist Gideon Tazelaar – samen met bassist Felix Moseholm ook wel ‘The Kittens’ genoemd door drummer Jorge Rossy – vormden hun muzikale eenheid in New York in 2017. Daar speelden ze onder meer samen met Reggie Workman, Wynton Marsalis, George Coleman, Rodney Green en Joe Farnsworth.

Toen het drietal door Covid tijdens de zomer van 2020 noodgedwongen in Europa moest verblijven nodigden ze hun Spaanse drumheld Jorge Rossy uit om naar Amsterdam te komen. Na een aantal optredens werd besloten dat het hoogstnoodzakelijk was om deze ontmoeting te registreren, en een album op te nemen in de Electric Monkey Studio. Het kwartet werd aangevuld door hun muzikale idolen Benjamin Herman en Joris Roelofs. Het album van dit inmiddels tot sextet uitgegroeide gezelschap is mede mogelijk gemaakt door Stichting New Amsterdam Jazz, en wordt eind mei 2021 uitgebracht door Dox Records.

De trompet mag in de handen van Cleaver weer klinken waarvoor hij ooit bedoeld was: om iedereen wakker te schudden. Een grote belofte voor de toekomst!” – Jazzenzo