Saturday 06 - 05 - 2023

Iguana Death Cult


De Rotterdamse garagerockers van Iguana Death Cult hebben door de jaren heen ontelbare moshpits gestart. Met hun funky, quirky en dynamische garage-anthems reisde ze stad en land af, om uiteindelijk in een woeste show op het befaamde showcasefestival SXSW in Austin, Texas uit te komen. Hier veroverde ze het hart van het gerenommeerde platenlabel Innovative Leisure. Dit jaar reizen ze wederom af naar Austin met hun nieuwe album Echo Palace, waarvan ze de releaseparty deze avond in ons prachtige Rotown vieren.

Het vijftal zal met hun energieke, frisse en ietwat vreemde nummers er vanavond ook weer een feestje van maken. De band wordt vaak gezien als het Nederlandse antwoord op Preoccupations, zowel in het levendige, heldere geluid als in de scherpzinnige opbouw van de nummers. Het belooft een avond vol bekende gezichten, wilde danspassen en tal van crowdsurfers te worden. Gezellig toch?!

De iguana-boys worden vergezeld door het post-punk viertal Real Farmer. De band, met leden van Glitch en Canshaker Pi, staat bekend om hun energieke, ruige en vlugge nummers. De shows van de farmers zijn wild, dynamisch en onstuimig. Deze explosieve groep is een perfecte opwarmer van de avond, en hopelijk horen we al wat nummers van hun langverwachte debuutalbum dat in het najaar uitkomt.