Saturday 26 - 03 - 2022

Intergalactic Lovers


Het Vlaamse Intergalactic Lovers heeft in het verleden veel memorabele optredens gegeven in Rotterdam, en specifiek hier aan de Nieuwe Binnenweg. Tien jaar geleden kwam doorbraakalbum Greetings & Salutations uit en destijds was de band al gelijk een van de beste liveacts die onze Zuiderburen rijk is.

Veel is er intussen gebeurd, maar gelukkig ook niet genoeg om te zeggen dat de factoren die deze band zo fijn maakt zijn gesneuveld. Iedereen is er nog bij: zangeres Lara Chedraoui, gitarist Maarten Huygens, bassist Raf De Mey en drummer Brendan Corbey. Nog steeds zoekt Intergalactic Lovers die spannende middenweg tussen pop en alternatief: geweldige melodieën, de kracht om af en toe goed te ontsporen en de mysterieuze uitstraling van Chedraoui.

Na een fantastische comeback single Bobbi – waarbij de Lovers donkere wave pop contrasteren met viering van de liefde – kondigen ze de nieuwste langspeler Liquid Love aan. Het album gaat onder andere over “de onzin van perfectie, ook want perfectie is stilstand en alles is altijd in beweging.”