Thursday 01 - 06 - 2023

Ist Ist


De kaartverkoop voor IST IST start vrijdag 17 februari om 11.00 uur.

De twee grauwe havensteden, Manchester en Rotterdam, lijken dikke vrienden te zijn. Vooral als IST IST met de boot overvaart. In september ’22 gaven ze al twee shows in onze stad. De eerste in V11 was binnen enkele uren uitverkocht. Hierdoor werd er nog een tweede show in Rotown toegevoegd waar ook de 100% capaciteit werd behaald.

Met hun dreigende baslijnen, gruizige gitaren en puntige ritmes creëert IST IST een donkere wolk. Een duistere atmosfeer die bijna ongrijpbaar is, vol mystiek en pessimisme. Ze hebben duidelijk veel weg van Bauhaus, Interpol en stadsgenoten Joy Division, maar weten er toch in te slagen een eigen sound neer te zetten.

Ze genieten dan ook van menig succes, voornamelijk in eigen land. Het in 2021 uitgekomen album The Art of Lying belandde op nummer 87 in de UK Top 100, en dat is vrij ongehoord voor een band in dit genre. In januari brachten ze een single uit met drie nummers, en dit is pas een voorproefje op het langverwachte album Protagonists dat dit jaar het licht zal zien.