Friday 17 - 06 - 2022

Italia 90


Italia 90 is een van gevaarlijkste postpunkbands die de clubpodia betreedt en tijdens Left Of The Dial hebben we de grillige energie van dit kwartet al in de fysieke ruimte mogen ondervinden. Wat maakt Italia 90 zo onderscheidend en goed, vraag je je misschien af?

Sommigen beweren dat het de uiteenlopende look van de bandleden is (eerder beschreef men al dat ieder bandlid uit een ander decennium lijkt te komen). Maar wat ons betreft is het de pure oprechtheid en no nonsense manier van werken die ons blijft boeien. De songteksten van Italia 90 illustreren de complexe wereld zonder pretenties of onnodige franjes. Het licht ontvlambare New Factory geeft bijvoorbeeld commentaar op de negen-tot-vijf sleur en de druk er onderdeel van uit de maken.

Geen band dus die een stem van een generatie tracht te zijn, maar hardhandig boven de ruis uit probeert te komen: met uitbarstingen zo scherp en efficient als een kettingzaag. De drive van Joy Division, de weerbarstigheid van Gang Of Four, de oprechte woede van Sleaford Mods… allemaal samengeperst in een band.