Monday 03 - 10 - 2022

Janet Devlin


Vanavond staat Rotown in het teken van Janet Devlin’s onmiskenbare samensmelting van traditionele folk, country, indie en eigenzinnige pop. Devlin’s stem overstijgt hokjes: dat bleek in 2010, toen ze tijdens haar X-Factor-auditie naamsbekendheid verwierf met een onvergetelijke cover van Elton John’s Your Song.

Devlin blijft een folky randje in haar stem bewaren en kan gemakkelijk ieder soort popliedje in haar eigen universum trekken. Door de jaren heeft ze haar vaardigheden als singer-songwriter aangescherpt om haar eigen verhaal te vertellen, een virtueel plakboek met favoriete muziek om het zo maar te zeggen. Haar debuutalbum Running with Scissors was een kans voor Janet om zichzelf als artiest verder te ontplooien en haar muziek te verfijnen.

Op haar doorbraakplaat Confessional maakt Devlin haar persoonlijke worstelingen kenbaar, haar wortels in Ierse folk zichtbaarder dan ooit. De nieuwste EP It’s Not That Deep draait het wiel weer de hele andere kant op, happend naar lucht en plezier. Haar versie van Ed Sheeran’s hit Bad Habits werd opgemerkt door sterren als Russell Crowe, Ryan Reynolds, Engelbert Humperdinck en Sheeran zelf.