Thursday 15 - 06 - 2023

Jazzfestival Rauw: Brintex Collective & meer


RAUW keert op donderdag 15 juni terug naar Rotown voor een eclectische avond vol grenzeloze, avontuurlijke muziek. Met Brintex CollectiveChica Chica (feat. Laia Escartin) en het Ragnarök Trio op de affiche staan de spotlights weer sterk gericht op Rotterdam’s finest!

De IJslandse gitarist Thorkell Ragnar Gretarsson heeft het niet van een vreemde; de oud-student van IJslands gitaarheld Hilmar Jensson (o.a. Tyft), studeert dit jaar af aan Codarts en presenteert tijdens RAUW at Rotown zijn Ragnarök Trio. Samen met Jesse Schilderink (sax) en Jens Meijer (drums) strooit dit basloze trio links en rechts met zinderende melodieën en kokendhete impro. Compleet origineel en wars van conventies.

Over road trips gesproken: zijn we verzeild in een Quentin Tarantino film of luisteren we naar Chica Chica, de band van bassist Judith Renkema? Chica Chica rijdt met de raampjes open langs frisse psychedelica, cumbia, 70’s soundtracks en disco grooves. En om daar nog een schepje bovenop te doen, werken ze deze avond samen met de in Rotterdam woonachtige Spaanse vocaliste Laia Escartin. Ai, ai, ai!

UK Jazz, maar dan uit hartje Rotterdam. Brintex Collective versmelt hiphop, jazz en elektronica tot een onweerstaanbare en eigen interpretatie van de UK sound. De jonge band rondom toetsenist Brenn Luiten is een van de heetste acts van het moment. Ze stonden onder meer op North Sea Jazz en ESNS. Met hun verschillende gastmuzikanten, bakken vol met energie en bravoure, zetten zij elke tent in de fik. Maar deze brand… is niet te blussen!