Friday 18 - 03 - 2022

Jessica de Boer


Jessica de Boer toert door Nederland met haar release concert. Zij speelt haar debuutalbum Grow, een “ontwapenend album over ontpoppen, (op)groeien, vertrouwen en verlangen”.

Met dit album kijkt Jessica terug, vooruit en naar de wereld om zich heen. Middels negen verhalende stukken neemt ze je mee op reis langs verschillende aspecten van groeien. Wat kom je tegen? Waar moest je van losbreken? Wat inspireert je? En wat als groei op zich laat wachten? Vragen gesteld vanuit een verlangen naar iets wat zeker komen gaat.

De Boer schrijft lichte, kleurrijke jazz met flexibele melodielijnen en een vleugje wereldmuziek. Haar teksten geven op persoonlijke manier uitdrukking aan universele thema’s, waarbij ze geïnspireerd wordt door natuur, mensen, klanken en geloof.

Jessica de Boer behoort tot de nieuwste generatie Nederlandse jazz-vocalisten en valt op door haar ontwapenende en verhalende stijl. Tijdens haar studie aan het Utrechts Conservatorium – waarvan zij in 2019 met honors afstudeerde – werd ze verliefd op de vrijheid en rijke harmonieën van de jazz. Al snel begon zij met het componeren van haar eigen muziek.