Tuesday 23 - 08 - 2022

Joan As Police Woman


Van het cv van Joan Wasser, oftewel Joan As Police Woman, kan menig muzikant slechts dromen. Het meest in het oog springend is dat de multi-instrumentaliste uit New York in de bands van Antony and The Johnsons en Rufus Wainwright speelde. Daarnaast leverde Joan bijdragen aan de muziek van onder meer Nick Cave, The Scissor Sisters, Lou Reed, Flaming Lips en Sparklehorse.

Na een leven in dienst van anderen bracht Joan in 2006 een eigen plaat uit getiteld Real Life. Het was een van muzikale verrassingen van dat jaar; muziek met een schitterende, intieme sfeer. Joan noemt het `Punk Rock R&B` maar beseft dat `American Soul Music` misschien treffender is. Ze combineert soul en punk, de twee muziekstijlen waar zij het meest van houdt, en noemt Al Green, Nina Simone, The Smiths en Siouxsie Sioux als voornaamste invloeden.

Haar prachtige donkere stem roept vergelijkingen op met Dusty Springfield en Chrissie Hynde. De singer-songwriter die bekend staat om haar intense shows weet constant te boeien met nummers die gaan van subtiel naar stevig en van licht naar duister. Haar nieuwe album Cover Two verscheen in 2020, en is reden voor de artieste uit Brooklyn om opnieuw op tour te gaan. Verwacht muziek van het nieuwe album, maar ook eerder uitgebracht materiaal in een nieuw jasje. Joan speelt als trio met drummer Parker Kindred (Antony & The Johnsons, Jeff Buckley) en bassist Jacob Silver (Lee Fields).

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, Motel Mozaique Concerts en Rotown en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.