Sunday 21 - 11 - 2021

Joey Alexander Trio


Hij bezit een techniek waar menig ervaren concertpianist jaloers op zal zijn en een gevoel voor timing en swing waar weinigen aan kunnen tippen. Waar normale stervelingen decennia over doen, leerde deze zeventienjarige (!) jongen uit Bali zichzelf in maar enkele jaren tijd: meesterlijk jazz spelen. Joey Alexander mag met recht een wonderkind genoemd worden.

Op zijn achtste trad hij in Indonesië op voor de legendarische toetsenist Herbie Hancock en die sprak zijn vertrouwen in hem uit. Daarop besloot Joey zijn leven volledig te wijden aan jazz. Op zijn tiende nodigde Wynton Marsalis hem uit voor een concert in Jazz at Lincoln Center in New York. Daar maakte hij een verpletterende indruk en liet hij zijn publiek sprakeloos achter.

Met zijn debuutalbum My Favorite Things (2015) sleepte Alexander direct twee Grammy-nominaties in de wacht en dit najaar presenteert hij alweer zijn achtste album. In het voorjaar van 2021 bracht het gerenommeerde platenlabel Verve Records daar alvast 3 singles van uit: Salt, Under the Sun en Summer Rising. Stuk voor stuk ijzersterke composities en prachtig gespeeld. In 2017 haalde LantarenVenster Joey Alexander voor het eerst naar Nederland, dit najaar komt de jonge pianovirtuoos terug om zijn nieuwste muziek ten gehore te brengen.