Friday 07 - 04 - 2023

Jools Holland and his Rhythm & Blues Orchestra


Orkestleider, presentator, boogie-woogie liefhebber Jools Holland is een bekend gezicht in de popmuziek. Met zijn wereldberoemde muziekrevue Later… With Jools Holland brengt hij artiesten van alle werelddelen samen: jong en oud, bekend en onbekend, en werkelijk alle stijlen en genres worden met Jools’ aanstekelijke enthousiasme gepresenteerd.

Zelf is Jools ook een gevierd muzikant, in de jaren zeventig maakte hij voor het eerst furore als toetsenist bij Squeeze. Al jaren toert hij met zijn gevierde Rhythm & Blues Orchestra, een altijd veranderende formatie waar steeds nieuwe muzikale gasten bij betrokken zijn. De laatste wapenfeit in Jools’ discografie is Pianola.Piano & Friends, een ode aan het instrument waar de man sinds zijn jeugdjaren in Oost-Londen achter gekluisterd zit.

Vanavond speelt Jools met zijn oude Squeeze bandmaatje Gilson Lavis achter de drums en de bekende soul/R&B zangeres Ruby Turner, bekend van de hit It’s Gonna Be Alright. Jools Holland Rhythm & Blues Orchestra blijft een onverstoord spektakel, en een bevlogen viering van muziek in het algemeen. Poets je dansschoenen voor een onvergetelijke avond in LantarenVenster.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts, BIRD en LantarenVenster en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.