Wednesday 07 - 09 - 2022

JP Cooper


Eventjes op zijn Johan Cruyff’s: grote dingen beginnen klein. De charismatische Brit JP Cooper begon met het uitdelen van flyers voor optredens in en rond thuisstad Manchester om zo op kleine podia en open mic-avonden liedjes te spelen voor iedereen die maar wilde luisteren. Nu is Cooper een wereldwijd succes met zijn gevoelige mix van folk, soul en pop.

De hits stapelen zich door de jaren behoorlijk op: September Song, Perfect Strangers, Need You Tonight en Sing It With Me om nog maar te zwijgen van zijn veelgeprezen project Raised Under Grey Skies Nu staat er alweer een nieuwe langspeler op Cooper’s agenda, getiteld SHE.

Deze dertien nummers verkennen het geloof, familie en relaties, en in het bijzonder de vrouwen die Cooper’s leven inkleuren. Het album is doordrenkt met inhoud, hoop en liefde, van tot nadenken stemmende nummers als If The World Should Ever Stop en She tot de pre-released singles We Cry en Holy Water. Cooper wist in 2017 te beroeren en te bekoren met een prachtige set in de Maassilo vijf jaar geleden: nu zoekt hij het intiemere LantarenVenster op.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, BIRD, Motel Mozaique Concerts en Rotown heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.