Friday 29 - 10 - 2021

Jungle By Night


Al 12 jaar lang bestormt het negenkoppige jazzcollectief Jungle By Night podia groot én klein over de gehele wereld. In die periode verkende Jungle By Night zo’n beetje iedere muziekstijl met een grondige, doordachte kruisbestuiving. Dub, krautrock, psychedelische rock, pop, dance, afrobeat, hiphop, funk en elektronische muziek komen allemaal voor in het grensverleggende vocabulaire van dit waanzinnige collectief.

In 2013 werd Jungle By Night onthaald als de toekomst; op platen als The Huntand Livingstone verbindt de groep oude vormen op een futuristische, vooruitstrevende wijze. Verbinden is dan ook de overkoepelende missie van het negental, zélfs in tijden waarin dat moeilijker lijkt dan ooit. De muziek die de band nu maakt komt voort uit individuele ideetjes die ieder bandlid in afzondering heeft uitgewerkt: een interessante werkwijze voor een groep die zo hecht is gebleven binnen eendezelfde ruimte.

Hoe dat weer samenkomt in een live show, dat gaan we vanavond hoogstpersoonlijk meemaken: Jungle By Night opereert louter in optima forma!

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Motel Mozaique Concerts en heeft uitsluitend staanplaatsen.