Saturday 12 - 03 - 2022

JW Roy


JW zingt in het Engels, in het Nederlands of in het Brabants. Hij speelt solo, of met band. Maar altijd vanuit het hart en de nummers die op dat moment goed voor hem voelen.

Samen met zijn vrienden Ruud van den Boogaard en Gabriël Peeters brengt JW zijn Brabantstalige albums Laagstraat 443, Ach, Zalig Man en zijn nieuwste ‘Kouwe Kermis’. Intiem en oprecht. Over bijzondere plaatsen, op bijzondere plekken!

Het Parool schreef:
De man heeft nog nooit zo goed geklonken. Americana in het Brabants, dat dat kán weet je zodra Roy na een eerste gezingzegde couplet dat tweestemmige refrein inzet. Muzikaal zijn zijn liedjes nog van eenzelfde ruwhouten schoonheid, en Roy’s poëtisch directe Nederlands geeft je nou niet eens het akelige gevoel dat je naar kleinkunst zit te luisteren. Jan Willem vertelt je gewoon van zijn oude dorp, zijn gerafelde hart en zijn zuidelijke ziel. Gewoon betoverend mooi.

Deze tour voert JW en zijn manschappen langs een reeks speciale gebouwen. Kerken, fabrieken, herbergen, zolders en af en toe een klein theatertje. Plekken die qua ambiance hun eigen bijdrage hebben aan deze concerten.