Thursday 20 - 02 - 2020

KAJA DRAKSLER & TERRIE EX


Het is een onverwachtse combinatie, maar Kaja Draksler en Terrie Ex zijn ervaren improvisatoren! Pianist Kaja is een icoon in de Amsterdamse moderne, klassieke en improvisatie scene. Samen met muzikanten zoals Susana Santos Silva en Onno Govaert combineert ze (vrije) jazz tradities met elementen van (hedendaagse) klassieke- en volk muziek.

Als antithese is Terrie “Ex” een onvoorspelbare kracht van de natuur met een hoekige bezeten lichaamstaal dat samengaat met zijn muzikale persoonlijkheid. Bewapend met een afgepeigerde 40 jaar oude Guild S-300 en wat andere instrumenten, (een drumstok, mes, wat plakband en eigenlijk alles wat binnen hand bereik is), Hessels kan gezien worden als een één man sterk muzikaal leger.

Samen ontdekken ze vette nieuwe combinaties, met verschillende instrumenten als muziek generatoren. Is het mooi? Kan je mee neuriën? Waarschijnlijk niet, maar luister goed, misschien hoor je het geluid waarin je vrijheid ervaart.

Ich.Bin.Bob is de alter ego van Simone Padovan uit Bologne (Italië). Een elektronische muzikant en muziek producent, meer geïnteresseerd in donkere en obscure elementen van het maken van composities. Padovan is bezig met een nieuwe LP gedurende zijn verblijf in het residentie van WORM Sound Studios. Zijn nieuwe LP Cronòtopo komt uit in Februari 2020.