Sunday 23 - 10 - 2022

Lakecia Benjamin


Ze werkte eerder al met Stevie Wonder, Alicia Keys, The Roots en Macy Gray, maar sinds enkele jaren staat ze op eigen benen. De charismatische saxofoniste en bandleider Lakecia Benjamin komt naar LantarenVenster met een overtuigend album op zak. Pursuance: The Coltranes, een cd die eind maart 2020 uitkwam op het label Ropeadope, en die bol staat van de spirituele jazz.

Podiuminfo.nl schreef: “Over de legendarische John Coltrane zijn al boekwerken geschreven en ook aan muziekstukken opgedragen aan de grootmeester is er geen gebrek. Alice Coltrane moet het echter voornamelijk doen met een plek in zijn schaduw. De Amerikaanse saxofoniste Lakecia Benjamin wil daar met Pursuance: The Coltranes verandering in brengen door haar derde album te wijden aan covers van beide Coltranes. Hoewel, covers? Het wordt al snel duidelijk dat het een ode met genoeg eigen inbreng is geworden.

“Benjamin levert een album met prima, eigentijdse versies van een aantal klassieke jazzcomposities. Versies die absoluut de moeite waard zijn!” – Podiuminfo