Thursday 22 - 09 - 2022

Lara Rosseel Quintet


Lara Rosseel: dé verrassing van de Belgische jazzscene

Het nieuwe album van Lara Rosseel “Hert” verscheen in het voorjaar van 2022 bij W.E.R.F. Records. 

Haar album De Grote Vrouw, die ze volledig in eigen beheer uitbracht, veroverde plots zaal na zaal. Maar dit was niet verwonderlijk: haar band zorgde voor een weelderige kleur die samenkwam met de composities van Rosseel, die regelmatig doordrongen zijn van exotische invloeden en balanceren op de grens tussen mysterie en herkenbaarheid. 

Nu zet Rosseel die veroveringstocht voort met een jong kwintet en een nieuw repertoire waarmee ze al die troeven weer een nieuwe wending kan geven. Het fundament van de composities legt ze zelf, met een organische soul die ze haar eigen gemaakt heeft. 

Trompettist Sam Vloemans (Cargo Mas, Bram Weijters’ Crazy Man) is al net zo thuis in jazz die lonkt naar exotische oorden. Gitarist Vitja Pauwels (Bombataz, warm bad, Naima Joris) is een van de opvallende jonge stemmen van het moment en een gitarist van wonderlijke texturen, terwijl Sep François (The Colorist Orchestra), ooit via Jazzlab op tournee met Ifa Y Xango, zorgt voor ongewone klanken met vibrafoon en percussie. Het sluitstuk van deze tot de verbeelding sprekende line-up: Angelo Moustapha, percussionist en drummer met talent.