Friday 11 - 11 - 2022

Laura D. Rhyme


De titel van de show: ’Rotterdam Urban Sound’ wijst op de verschillende stijlen die de Rotterdamse urban muziek in zich heeft en die ook te horen zijn op de Rotterdamse urban radiozenders. De originele studioproducties worden door haar 5-koppige band omgetoverd tot een spetterend ‘live’ optreden. De songs die speciaal voor deze show zijn geschreven, zullen verschijnen op haar nieuwe album dat binnenkort zal worden released.

Zangeres
Laura D. Rhyme is zangeres, songwriter en producer. Ze is geboren in Amsterdam waar ze van jongs af aan optreed met soul, afro, caribische en reggae muzikanten. Ze verhuisde naar Rotterdam om daar een muziekopleiding te gaan volgen om zich nog meer te ontwikkelen op het gebied van componeren. Haar specialiteit is soul/r&b, in haar producties mixt ze deze stijl met reggaeton, zouk en hiphopbeats. Ze tourde met soul/r&b bands door Zuid-Amerika en Azië. Kortom, deze bijzondere en unieke zangeres is niet te missen!

Zanger/rapper
Mr Carty is reggaeton/dancehall zanger, rapper, songwriter. Geboren op St. Eustatius, kwam hij op 21 jarige leeftijd naar Rotterdam. Hij schrijft zijn eigen muziek, bracht meerdere albums uit in samenwerking met verschillende andere rappers en dj’s uit de scene. Zo werkt hij onder meer samen met top dj’s Dyna, Sunnery James & Marciano en geeft concerten met Dj Senzy. 

Gitarist
Gitarist Ruben Semmoh is geboren in Paramaribo in Suriname. Hij speelt in diverse bands uit de Surinaamse kaseko scene. Daarnaast is hij een begaafd jazzgitarist. Hij speelde met Amerikaanse grootheid Philly Joe Jones en begeleidde artiesten als Dee Daniels en Roy Campbell. Hij is naast de band van Laura D.Rhyme tevens frontman van het Afrocarib ensemble. 

Bassist
Bassist Eugéne Figueira is geboren in Spanje en opgegroeid in Rotterdam. Zijn muzikale roots zijn r&b, soul en reggae. Hij speelde in verschillende reggae bands waaronder Jah Reflection waarmee hij op parkpop en andere festivals stond. Naast zijn reggae optredens en zijn concerten met Laura D. Rhyme produceert hij en heeft zijn eigen studio ‘Xenxo’.

Toetsenist
Toetsenist Lemuel Dasburg heeft Surinaamse roots. Hij speelde met vele kaseko bands. Daarnaast was hij de toetsenist van de band van de Surinaamse reggae/rap legende Papa Touwtje. Van vroegs af aan was hij een reggae liefhebber en zo was hij te zien op vele reggae podia en festivals. Daarnaast richt hij zich op r&b en hiphop/trap en produceert voor verschillende artiesten uit de de hedendaagse urban scene. 

Drummer
Drummer, sound engineer en producer Javier Figueira is van Surinaams Spaanse afkomst en woont in Rotterdam. Zijn specialiteit is hiphop/r&b en poprock. Naast de band van Laura D. Rhyme, geeft hij concerten met hiphop/rapper Steev en met de popband leoparte die ska, afrobeat en latin beats mixt.