Tuesday 11 - 04 - 2023

LE MOTAT + NONCHELANGE


Vanavond in Rotown ontvangen we twee Nederlandstalige acts, namelijk LE MOTAT met een heuse releaseparty van z’n nieuwe EP en NONCHELANGE.

LE MOTAT is het energieke project van Tato Wesselo, de nieuwe trots van Rotterdam. Tato is onderdeel van een nieuwe onderstroming welke elektronische beats en vreemde, half poëtische teksten combineert om zo nummers te creëren die je zowel tijdens het werken, als tijdens het uitgaan kunt luisteren. Ze snijden dagelijkse onderwerpen aan die verheven worden tot iets groters, vaak gaat het over Naar de Klote gaan, bijvoorbeeld.

Toch ligt deze artiest erg in het straatje van bijvoorbeeld Henny Vrienten en een vroege Doe Maar, vooral als je naar een nummer als 1 Uurtje Verliefd luistert kun je niet ontkennen dat de moderne versie van deze Nederlandse grootheid deze avond op de planken in Rotown zal staan. De muziek voelt optimistisch, vrolijk en is zeer dansbaar. De optredens worden met zoveel enthousiasme en overtuigingskracht geleverd dat Tato al weleens de Nederlandse Jack Black is genoemd door de pers, dit wil je toch niet missen?!

De andere zijde van deze double-bill is NONCHELANGE, welke samen al weleens gecollaboreerd hebben op het nummer Ben Ik Daar? De funky tunes die deze artiest maakt leverde hem een plek als één van de 12 van 3voor12 op Noorderslag op, en hij heeft zichzelf dan ook benoemd tot winnaar van het festival.

Wat opvalt aan de artiest is de luchtige kijk op het leven en een talent om dit op een geheel eigen manier te vertalen naar enigmatische teksten die melodieus worden geleverd over de muzikale, en soms wat chaotische beats. Ook dit is muziek om de voetjes van de vloer te gooien, mee te zingen en een avond vol ongegeneerd plezier te hebben.