Friday 29 - 10 - 2021

Linda May Han Oh


Van rotsvaste begeleiding op contrabas tot elastische lijnen op elektrische bas: Linda May Han Oh heeft het allemaal in de vingers en wordt op het podium één met haar instrument. Bovendien is ze een uitmuntend componist, met ‘schijnbaar eenvoudige, heldere stukken, vaak met folk-achtige melodieën, die zich ontpoppen als complexe constructies vol overlappingen en subtiele verschuivingen,’ aldus Downbeat in een lovende recensie van Linda’s album Walk Against Wind.

Linda werd geboren in Maleisië en groeide op in Perth, Australië, maar haar muziek ademt de energie van haar huidige thuisstad New York, waar ze lesgeeft aan het Berklee College of Music en verbonden is aan het Institute for Jazz & Gender Justice. Ze speelt veelvuldig samen met artiesten van faam als Pat Metheny, Dave Douglas, en Joe Lovano. Eindelijk is het gelukt om deze fantastische bassiste samen met haar partner, pianist Fabian Almazan, te strikken voor een concert in LantarenVenster in een prachtige kwartetbezetting. De groep presenteert o.a. muziek van het album Aventurine, dat uitkwam in 2019.

‘Her innovative range and stellar improvisations have made miss Oh one of the most dynamic rising stars in jazz today’ – Wall Street Journal

‘A major bass voice arrives’ – JazzTimes