Tuesday 09 - 11 - 2021

Liraz


Liraz, de veelgeprezen Israëlisch-Perzische zangeres, komt dinsdag 9 november naar BIRD. Get ready voor een avond vol glinsterende electropop meets pulserende dansritmes en retro Perzische sounds.

De actrice / singer-songwriter Liraz Charhi werd in Israël geboren als dochter van emigranten uit Iran, maar kon vanwege de vijandelijkheden tussen deze twee landen nooit voet in haar vaderland zetten. Hoewel Liraz in Israël is opgegroeid, heeft ze altijd geloofd dat haar cultuur Iraans is. Ze verkende haar roots in haar eerste album Nav (2018).

Voor haar tweede album, Zan (vrouw in het Farsi), werkte de Israëlisch-Perzische zangeres online samen met componisten en muzikanten uit Iran. Dat moest in het geheim gedaan worden om de blik van de mullahs en geheime politie van Teheran te vermijden. Het resultaat is haar privé-revolutie muziek om mensen te laten dansen en lachen – en vooral, na te laten denken.

Afteract Roufaida

Rotterdam based singer-songwriter en BIRD-local Roufaida produceert ingetogen indie pop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats (á la Björk, Fairuz en Aldous Harding). Na afloop van het concert geeft ze een intiem optreden in het café van BIRD.