Thursday 19 - 05 - 2022

Luciano Biondini & Klaus Falschlunger


De Italiaanse accordeonist Luciano Biondini en de Oostenrijkse sitarspeler Klaus Falschlunger zijn muzikanten die met open ogen en oren altijd op zoek zijn naar ontmoetingen van verschillende muziektradities en -stijlen. In hun programma Once In A Blue Moon reizen de twee virtuozen door de uitgestrekte sterrenstelsels van het westelijke en oostelijke muzikale halfrond. Met als resultaat een avond muziek vol poëzie, energie en subtiele humor.

Luciano Biondini begon op jonge leeftijd met een klassieke opleiding en werd al snel gezien als de absolute top op zijn instrument, resulterend in een aantal prestigieuze klassieke prijzen. Sinds zijn overstap naar jazz in 1994 speelde hij met o.a. Rabih Abou-Khalil, Michel Godard, Gabriele Mirabassi en Enrico Rava. Als een echte meester-accordeonist en een solist met een overweldigend dramatiek voegt hij altijd iets moois en origineels toe aan elke context waarin hij werkt. De labels ACT en Intakt Records brachten muziek van hem uit.

Klaus Falschlunger studeerde van 1991 tot 1995 Indiase klassieke muziek en sitar in New Delhi en Varanasi in Noord-India. Opgegroeid met jazz- en rockmuziek ontdekte hij tijdens zijn vele reizen steeds meer de diversiteit van muziek. Naast zijn liefde voor Indiase klassieke muziek componeerde en experimenteerde hij met verschillende formaties. Zijn creativiteit en veelzijdigheid brachten hem samen met muzikanten en artiesten uit India, Korea, de VS en Europa zoals o.a. Bob Mintzer en Kim Dok Suu. Klaus’ muziek wordt uitgebracht op Ats-Records.