Saturday 12 - 02 - 2022

Maarten Hogenhuis & Nationaal Jeugd Jazz Orkest


Meester saxofonist, componist en bandleider Maarten Hogenhuis is tot eind 2022 artistiek leider en solist van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), het Jong Oranje van de Jazz. Zij gaan eind van het jaar op tournee met een door Hogenhuis op maat geschreven, eclectisch programma op het snijvlak van jazz, pop & afro grooves. Het NJJO werd al door de 30.000 collega muzikanten/artiesten bekroond met de Zilveren Notekraker als de nieuwe smaakmaker op de podia.

Aangevoerd door Maarten Hogenhuis doorlopen de 20 toptalenten van het NJJO 2021 een coaching traject, gekoppeld aan tournees en diverse nationale en internationale samenwerkingsprojecten. Maarten Hogenhuis is onder meer lid van de powerjazzformatie BRUUT!, speelt in duo samen met gitarist Jesse van Ruller en leidt daarnaast zijn eigen trio. In de loop van Hogenhuis’ carrière spelen naast de kwaliteit als saxofonist zijn eigen composities een steeds grotere rol.

En dat bleef niet onopgemerkt; in 2019 werd Maarten Hogenhuis geselecteerd voor de Compositie Opdracht van het North Sea Jazz Festival. De muzikant heeft veel zin in deze samenwerking: “De inzet is dat het NJJO meer is dan gewoon een vette band waar je in hebt gespeeld. Het is een springplank naar een verdere carrière als muzikant in de breedste zin van het woord. Het wordt ook een groep waarin je je eigen stem volledig kwijt zal kunnen. Ik kan niet wachten!”