Sunday 17 - 04 - 2022

Maria de Fatima


Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk ‘Boavista’ in Porto, begon op haar negende al aan haar zangcarrière. Vanaf dat moment bestond haar leven louter uit muziek. Op haar twaalfde stond ze al op het podium samen met Amália Rodrigues.

Met haar moeder Maria de Travassos trouw aan haar zijde zong ze het Portugese levenslied tijdens talrijke openbare gelegenheden. Haar repertoire bestond, behalve uit de traditionele fado’s voor een deel uit muziek die speciaal voor haar werd gecomponeerd.

Maria de Fátima heeft een groot aantal LP- en CD- opnames op haar naam staan, waarvan de eerste werd uitgebracht toen ze twaalf jaar was. Op haar 21e koos Maria voor een vaste verblijfplaats in Nederland waar haar carrière zich verder ontwikkelde. Maria de Fátima groeide uit tot een bekende fadista die in 2016 de hoogste presidentiële onderscheiding ‘Orde van Infante D.Henrique’ ontving van de Portugese president voor haar grote bijdrage aan het bekend maken van de Portugese cultuur in het buitenland.