Thursday 27 - 10 - 2022

Mark Guiliana


Mark Guiliana en zijn jazzkwartet komen terug naar LantarenVenster met het gloednieuwe album The Sound of Listening dat in oktober uitkomt bij Edition Records. Guiliana is een drummer uit New Jersey die inmiddels een imposante status heeft verworven, die sinds Marks deelname aan David Bowies zwanenzangalbum Black Star alleen nog maar is toegenomen.

Mark is drummer, componist, docent, producer en oprichter van zijn eigen label Beat Music Productions. En hij is een veelgevraagd sideman. Hij deed mee aan diverse albums van bassist Avishai Cohen en maakte deel uit van een duo met pianist Brad Mehldau, zoals te horen is op het album Mehliana: Taming The Dragon. De New York Times schreef al: “Mr. Mehldau has found the ideal partner for this advanced species of rhythmic sleight-of-hand, a drummer around whom a cult of admiration has formed.”

Volgens de Irish Times is Guiliana bovendien snel op weg de meest invloedrijke drummer van de nieuwe jazzgeneratie te worden. De Amerikaan is echt een ‘drummer’s drummer’ die alle stijlen beheerst, van rock via drum ‘n’ bass tot jazz. Met een fabelachtige precisie en techniek onderscheidt hij zich van andere drummers en werd hij door onder meer Modern Drummer Magazine en Downbeat Magazine uitgeroepen tot één van de beste drummers ter wereld.