Thursday 04 - 11 - 2021

Mark Lettieri Group


In november komt de van Snarky Puppy en Fearless Flyers bekende gitarist Mark Lettieri terug naar LantarenVenster! Met het succes van Snarky Puppy kwam ook Lettieri steeds meer in de belangstelling te staan. De sympathieke muzikant groeide op in Californië, waar hij veelvuldig in aanraking kwam met de muziek van iconische bands uit de jaren zeventig, van Steely Dan tot aan Van Halen. Tegenwoordig is Mark thuis in de gospel en R&B scenes van Dallas en Fort Worth, Texas, een regio die ook legendarische blues- en fusionmusici voortbracht als Jimmie en Stevie Ray Vaughan. Inmiddels speelde Mark als sessiemuzikant zelf met grote namen als David Crosby, Erykah Badu, Kirk Franklin, 50 Cent, Eminem, Lupe Fiasco, Snoop Dogg, Bilal, N’Dambi, Lalah Hathaway en zelfs Pat Boone.

Mark startte tien jaar geleden zijn eigen band, en bracht inmiddels zes albums met groovy en funky gitaarmuziek uit. Op de recente albums ‘Deep: The Baritone Sessions Vol. 1 en 2’ staan messcherpe gitaarlicks, beïnvloed door 70s en 80s iconen als James Brown, Rufus & Chaka Khan, gecombineerd met elementen uit progressieve rock. Stuk voor stuk energieke tracks met aanstekelijke en veelal dansbare ritmes. Via de tournees met Snarky Puppy, en het enorme aantal volgers op sociale media ontstond er rondom Marks eigen muziek wereldwijd een behoorlijke buzz onder liefhebbers van instrumentale gitaarmuziek.

De wekelijkse GrüvSköol posts van de meervoudig Grammy-winnaar worden door vele duizenden volgers bekeken. Mark neemt Daniel Porter mee op toetsen, Wes Stephenson (o.a. The Funky Knuckles) op bas, en de o.a. van Fork en RH Factor bekende Jason ‘JT’ Thomas op drums.