Wednesday 15 - 03 - 2023

Martha Wainwright


De betoverende folkrock-singer-songwriter Martha Wainwright keert terug naar Nederland met de prachtige muziek van het album Love Will Be Reborn. Sinds Come Home to Mama uit 2012 heeft Martha Wainwright geen plaat meer afgeleverd met zoveel zelfgeschreven materiaal. Wainwrights vijfde studioalbum volgt op jaren van eenzaamheid en tegenslag. Op het album gaat ze op zoek naar vreugde. Dat blijkt wel uit het titelnummer Love Will Be Reborn – dat ze schreef in een erg donkere tijd – waar hervonden optimisme vanaf straalt.

Wainwright heeft haar eigen ongerepte wildheid altijd omarmd. Het is die rauwe eerlijkheid die telkens nieuw publiek aantrekt. Love Will Be Reborn vangt Wainwrights hart in transitie. Ze onderneemt een poging om vanuit de diepte te herrijzen als een feniks uit de as.

De Canadees/Amerikaanse zangeres groeide op in een zeer muzikale omgeving als dochter van troubadour Loudon Wainwright III en folkzangeres Kate McGarrigle, en als zus van Rufus Wainwright. Ze ontwikkelde een specifieke en persoonlijke folkrockstijl waarbij ze haar mening niet onder stoelen of banken steekt. Met haar bijzondere gevoel voor dramatiek en po√ętische teksten treedt ze vanavond op in LantarenVenster.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en LantarenVenster en heeft vrije stoelkeuze en uitsluitend zitplaatsen.