Tuesday 24 - 11 - 2020

Matteo Myderwyk


Het concert van Matteo Myderwyk op 24 november in LantarenVenster is opgedeeld in twee shows. Dit is gedaan wegens de aanhoudende coronamaatregelen.

Show 1 – Zaal open: 19.00 uur – Aanvang: 19.30 uur
Tickets die gekocht zijn via Rotown zijn geldig voor SHOW 1

Show 2 – Zaal open: 21.00 uur – Aanvang: 21.30 uur
Tickets die gekocht zijn via LantarenVenster zijn geldig voor SHOW 2

Regels zijn er om gebroken te worden. Dat is het motto van Matteo Myderwyk, een muzikaal wonderkind dat blijft componeren zoals een haai moet blijven zwemmen om te overleven. Myderwyk’s helden heten weliswaar Bach, Liszt en Messaien, deze enfant terrible van neoklassieke composities is niet bepaald geïnteresseerd om de tradities van klassieke muziek hoog te houden. Integendeel zelfs. Myderwyk past liever een soort freejazzmentaliteit toe door te putten uit het moment, het onderbewustzijn.

Hoewel de piano het fundament legt voor zijn werk is het instrument vooral een uitgaanspunt om andere contreien nader te onderzoeken. Op zijn nieuwe dubbelaar Parabel, uit op 1 mei bij Excelsior Recordings, verzoent Myderwyk het organische en elektronische op ongehoorde wijze. Op de A-kant zijn de nummers gecomponeerd met slechts piano en op de B-kant hoor je de elektronische varianten. Het is bijna alsof je twee identieke foto’s van dezelfde plek uit diverse perioden bekijkt, een oude en een futuristische.