Thursday 22 - 12 - 2022

Maxine + Kuzko


MAXINE is een echte popster in wording in het Nederlands muzieklandschap. Met zowel liedjes in haar moedertaal als in het Engels is het een formule voor succes. Het is verfrissend om te zien dat ze al haar nummers zelf schrijft en componeert, terwijl dit bij veel grote pop acts niet het geval is. Ze heeft aan de beruchte muziekschool Musikmakarna in Stockholm gestudeerd om haar talenten verder te ontwikkelen, en dit heeft zijn vruchten afgeworpen.

In 2021 is het album ‘Minor felt Major’ uitgekomen en deze bevat uitsluitend Engelstalige nummers. Het album illustreert het complete sprookje van een vergane liefde. Tot ze er uiteindelijk achterkwam dat ze nog te jong was om hier alls over te weten. Zo is de titel tot stand gekomen. Het album deed het goed in zowel binnen- al buitenland en wordt geprezen door artiesten als Max Martin en Zara Larson.

Popmuziek voert de duidelijke boventoon in het werk van MAXINE. Het zijn catchy nummers over liefdesverdriet, gemis, genot en alleen zijn. De nummers voelen verfrissend aan in het oververzadigde popgebied en hebben een sterk meezing gehalte. De energie en het plezier spat ervan af, en dat zal met deze liveshow niet anders zijn.

Het synthpop duo KUZKO uit Rotterdam speelt een thuiswedstrijd vanavond, en ze zullen ongetwijfeld scoren. Deze energieke act werd met hun laatste single Penelope meteen gebombardeerd tot 3FM talent én MTV push act. En met de EP ‘Milkshakes & Heartbrakes’ die op 23 september uitkomt zullen ze ongetwijfeld nog vele doelpunten maken.

Met vele streams op alle uitgebrachte nummers en optredens op bijvoorbeeld Eurosonic Noorderslag kan het bijna niet meer misgaan voor dit duo. De muziek is catchy, vrolijk en je krijgt er zin van om te dansen. De liveshows gaan er dan ook vrij feestelijk aan toe. Er zijn knuffellama’s om te aaien, foute danspasjes om mee te doen en iedereen op het podium ziet er geweldig uit in custom outfits. Daarnaast zijn ze dan niet met 2, maar zelfs met 4! Dit wordt een avond om niet te vergeten.