Thursday 17 - 03 - 2022

Meridian Brothers


Rotterdam get ready! Want de vijfkoppige band Meridian Brothers komt naar BIRD. Het belooft een zwoele tropische avond te worden vol met thumping bass, aardig wat BPM’s en Latinritmes. Dus pak je handventilator maar alvast in!

Straight out of Bogota, Columbia, de Meridian Brothers zijn hier om je te laten dansen op hun heerlijk funky psycho-tropische groove. Meridian Brothers is het project dat de Colombiaanse multi-instrumentalist Eblis Álvarez in 1998 in zijn eentje startte. Het diende als een soort muzikaal laboratorium waarin hij allerlei Colombiaanse en Latijns-Amerikaanse klanken zoals cumbia, reggaeton en salsa combineert met een elektronische sound die BBC Radio One typeerde als ‘tropical vintage madness’.

Eblis Álvarez schrijft, arrangeert, produceert, zingt en speelt alles zelf op de albums, maar wordt tijdens liveshows bijgestaan door zijn groep universiteitsvrienden. Met hun high energie en ongekende drive om te feesten, eindigen de concerten van de Meridian Brothers altijd in dansfeesten vol met smiles.