Wednesday 08 - 06 - 2022

MIKE


Als je nog niet van MIKE hebt gehoord is dit het moment om je in te luisteren. De jonge rapper/producer maakt al lange tijd waves in de underground rapscene en zijn projects worden bejubeld door muziekcritici zoals Pitchfork. MIKE heeft geopend voor de likes als Blood Orange en Earl Sweatshirt en staat vrijdag 19 november in BIRD!

Age aint nuthing but a number, niks is meer waar als we het over rapper/producer MIKE hebben. De 22-jarige MIKE had een integrale rol gespeeld in het ontwikkelen van een nieuwe sound en stijl in de underground hiphop scene. Opgegroeid in zowel Groot-Brittannië als The Bronx haalt MIKE zijn inspiratie uit verschillende artiesten en genres zoals King Krule, Earl Sweatshirt, MF DOOM, house en grime.

In 2017 betrad MIKE the scene met zijn mixtape May God Bless Your Hustle, die een Best New Music review van Pitchfork ontving. Hij volgde in 2018 de succesvolle mixtape op met zijn debuutalbum War In My Pen. In 2019 dropte hij zijn tweede album, de door Pitchfork bekroonde Best New Music, Tears of Joy. Het jaar daarop releasette MIKE het album Weight of the World met features van Jadasea en Earl Sweatshirt. Alsof 3 albums in 3 jaar tijd niet genoeg is, kwam MIKE dit jaar met Disco!, misschien wel MIKE’s meest boeiende en interessante oeuvre tot nu toe.