Thursday 24 - 03 - 2022

Monophonics


Rotterdam, get ready voor een avond vol energieke soul, zware funk, dope blazers en een toetsenist die de piano in vlammen speelt. Want de psychedelische soul band Monophonics komt donderdag 24 maart naar BIRD!

Monophonics is voortgekomen uit drie bands die in de muziekscene van North Bay speelden; Blue Lotus, Monophonics Orchestra en Mr. Callisto. In 2005 kwamen de originele bandleden bij elkaar en vormden een instrumentaal ensemble. Geïnspireerd door bands zoals The JBs, Funkadelic en Sly and The Family Stone, behoudt Monophonics desondanks hun eigen tijdloze sound dat jazz, funk, soul en afrobeat samensmelt tot een dansbaar geluid.

De Bay Area-based band is een klassieke your favorite band’s favorite band. Zo waren ze een lange tijd begeleidingsband van de Fransman Ben L’Oncle Soul en staan ze bekend als een van de beste livebands ever. Al Bell (producer en mede-eigenaar van Stax Records) prijst ook niet voor niets Monophonics aan als ‘One of the best live soul bands I have ever seen’.

+ Afteract LUCAS
LUCAS schrijft over de menselijke noodzaak en zoektocht naar affectie, vertaald in androgyne, innovatieve klanken als poëtische dreampop. Met eerlijkheid en kwetsbaarheid probeert hij een utopia van sociale inclusiviteit te creëren. Invloeden als MEROL, Spinvis, Annie M.G. Schmidt, maar ook acts als Robyn, Sufjan Stevens en Christine & The Queens zijn terug te horen en zorgen voor actuele Nederlandstalige muzieksprookjes. De show van Lucas wordt mede mogelijk gemaakt door Music Matters.