Saturday 03 - 12 - 2022

MY BABY


Het Amsterdamse trio MY BABY haalt inspiratie uit bijna alle stijlen en stromingen denkbaar, maar houdt het creatieve proces binnen een kleine kring. Alles leunt in deze band op de bijzondere synergie tussen Cato van Dyck, haar broer Joost en Daniel Johnston (nee, niet die Daniel Johnston). Hierdoor krijgt de muziek gelijk iets elementairs, een soort persoonlijke flair die niet na te bootsen is.

Funk, dance, blues, samba, balkanfolk, pop, bhangra, reggaeton, dub, Afrobeat, hip hop, soul… schimmen van al deze stijlen hoor je ergens wel terug, maar strikt binnen de totaalvisie van de band. Alles wordt in de ketel gegooid, omgesmolten en losgelaten op het publiek als een soort voodooritueel. MY BABY is dwingend en dansbaar, en de liedjes zijn stuk voor stuk briljant.

Het komende vijfde album van MY BABY heet sake sake sake laat de band van een kwetsbare, grillige kant zien: veel nummers zijn geschreven tijdens de pandemie en documenteren zowel de uitzichtloosheid als het loslaten van die uitzichtloosheid. Vanavond speelt de band ongetwijfeld weer de pannen van het dak, nu met nog meer urgentie van voorheen.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Annabel en heeft uitsluitend staanplaatsen.