Thursday 26 - 05 - 2022

Nate Smith


Hij is drummer, componist, songwriter en producer, werkte samen met Michael Jackson, José James en Ravi Coltrane en is het drijvende ritme achter de big band, het quartet én octet van de legendarische Dave Holland. Na een uitverkochte show in 2017 komt hij weer terug om zijn tweede solo-album te presenteren in BIRD… Rotterdam, say welcome back to Nate Smith!

Van alle fans die Nate Smith rijk is, is soulfenomeen José James misschien wel de grootste. Op de socials van José verschijnt video na video van een drummende Nate met het bijschrift ‘The Legendary Nate Smith…’ Niet vreemd ook, deze bewondering voor de drummer. Zijn perfecte techniek en ervaring maken hem favoriet van verschillende muzikanten. Zo is hij al jaren de drijvende kracht achter de verschillende bands van baslegende Dave Holland en ook BIRD-bekende Takuya Kuroda is fan: Nate speelt op het album Rising Son en verzorgt de heerlijke groove op de remake van ‘Everybody Loves The Sunshine’.

Nate Smith is een van de belangrijkste gezichten van de huidige progressieve jazzbeweging op dit moment. Voor zijn KINFOLK: Postcards from Everywhere ontving Nate twee Grammy-nominaties en nu is hij terug met het tweede deel van de KINFOLK-trilogie; KINFOLK 2: See the Birds. Op het album wordt Smith vergezeld door een scala aan diverse collega-artiesten, waaronder zangers Brittany Howard, Amma Whatt, legendarische gitarist Vernon Reid, violist Regina Carter, vibrafonist Joel Ross, rapper Kokayi en Michael Mayo en Stokley Williams.