Saturday 29 - 02 - 2020

Nizioł + more


Nizioł is een van de grootste Poolse rappers. Hij heeft drie gouden releases op zijn naam, al kunnen die onderscheidingen niet tippen aan zijn vele streaming megahits; zo is debuutsingle ‘W Razie W’ sinds 2014 ruim 15 miljoen keer aangetikt. Niziołs nieuwe album maakt eveneens de tongen los, want ‘Owoc Żywota’ staat weer vol vette hiphopkrakers uit Krakau. De meeste verse beats komen uit de koker van Szwed SWD – bekend van onder meer Hemp Gru – dus daar is geen stilstaan bij mogelijk.

Epis DYM KNF heeft in oktober zijn vierde soloalbum ‘Hybryd’ gelanceerd. Dat wordt weer een smash, zeker met de backing van het machtige Poolse hiphopplatform Step Records (hun YouTube-kanaal is hard op weg naar 3 miljard views). De clip van Epis’ recente single ‘Wsparcie’ is opgenomen in IJsland, wat goed aansluit bij zijn even kille als rauwe stem.

Wiśnia Bakajoko doet aan vechtsport en zo rapt hij ook: recht voor z’n raap met verbale high-kicks. In december verschijnt zijn debuutalbum ‘Witam W Moim Mieście’, wat staat voor ‘welkom in mijn stad’. Wij zeggen: welkom in Rotterdam.

Z Autopsji is een gloednieuw project van Finem en Obserwator Świata Faktów, twee rappers die solo al van zich deden spreken. Nu ze de krachten hebben verenigd komt hun straatwaardige hiphop nog beter tot zijn recht.

De muzikale omlijsting van deze avond wordt verzorgd door DJ Shadowface van 2deverdiping Studio, die meer is dan een beatbakker. Hij is namelijk ook een ware turntablist.