Sunday 26 - 03 - 2023

Nospray presents: Pisse + FINALE + Hogar


Pisse is een Duitse lo-fi synth-punk band in hart en nieren. Met het absurdisme van DEVO en de rauwheid van The Wipers hebben ze heel Duitsland al verovert. Al zijn de onderwerpen van hun teksten vaak komisch en niet serieus te noemen, is de bekendheid van de band dat wel. Met hun nummer Fahrradssattel, dat gaat over iemand zijn fietszadel willen zijn, hebben ze respectievelijk een kleine 60 miljoen Spotify-streams binnen geharkt.

Om de avond te versterken zijn twee andere acts welkom op het podium van Rotown, en één daarvan is Finale. De Spaanstalige punk à la The Coneheads en The Consumers is snel, hard, puntig en gebracht met een ongeëvenaarde no-nonsense attitude. De schelle zang en hoekige nummers doen de grootse 70’s nihilistische punk-traditie eer aan. Deze band zal een flinke kickstart aan de avond geven.

De andere bende van onruststokers is Hogar, net als Finale ook afkomstig uit Valencia. Hogar is perfect om al vroeg op de avond de voetjes van de vloer te krijgen en de voorkant van de zaal te veranderen in een moshpit. Waar de Spaanse zon soms door lijkt te schijnen in de muziek, gaan de teksten veelal over eenzaamheid, haat en de strijd tegen de diepe leegte van het leven. Als je Spaans kunt verstaan druipt de poëzie er vanaf, maar het klinkt sowieso heel erg lekker.

Deze avond wordt gehost door Nospray, een Rotterdams DIY collectief met scherp oor richting  de meest opwindende bands van morgen. Compromisloos en punk, in zowel de liefde voor muziek als arbeidsethos, een Nospray line-up geeft net zoveel aandacht aan vernieuwers in de gitaarmuziek als ondergewaardeerde bands uit het verleden. De lokale muziekscene bloeit sneller dan ooit sinds de opkomst van Nospray, en dat is geen toeval.