Friday 24 - 07 - 2020

Okabe Family


Vanaf 3 juli klinkt er weer live jazzmuziek op ons podium! Op vijf vrijdagavonden in juli presenteren we Jazz on Friday: live jazz voor maximaal 75 liefhebbers. In een intieme en veilige jazzclub-setting geniet je van zeer diverse concerten door topmuzikanten van eigen bodem.

Okabe Family is de band van de uit Japan afkomstige altsaxofonist Genzo Okabe. Vanuit zijn geboortestad Tokyo trok de jonge muzikant eerst naar Perugia en vervolgens naar Den Haag voor zijn studies klassieke saxofoon en jazzsaxofoon. Zijn muziek klinkt hedendaags en is tegelijk gebaseerd op diepgaand onderzoek naar de vroege jazz uit New Orleans.

Opvallend is zijn prachtige toon op zijn instrument. Tevens heeft het kwartet een meesterlijke Spaanse pianist in de gelederen: Miguel Rodriguez. Okabe Family, opgericht in 2009, is een traditioneel akoestisch jazzkwartet maar de groep heeft als doel de grenzen op het gebied van geluid en textuur te verleggen. Op het vierde en laatste album Dialect (Challenge Records) uit 2019, integreert Okabe de multiculturele sounds van zijn bandleden afkomstig uit alle delen van de wereld.