Friday 15 - 04 - 2022

Open Mike Eagle


Rotterdam get ready! De Chicago-born, LA-based rapper, comedian en podcaster Open Mike Eagle komt vrijdag 15 april naar BIRD. En hij neemt mee: zijn scherpe punchlines en socially conscious rap lyrics.

Indie darling Open Mike Eagle is een man met vele talenten. Niet alleen is hij een incredible lyricist, maar ook podcaster en comedian. Hij bedacht de term “Art rap” om zijn stijl van clever en uitgebreide vocabulaire lyrics te beschrijven. Open Mike Eagle noemt rapgroepen zoals Freestyle Fellowship, De La Soul, maar ook indie rockbands They Might Be Giants en Pavement als inspiratie voor zijn rapstijl.

Hij begon zijn rapcarrière met zijn rapgroep Thirst Fish en met de battle crew Swim Team voordat hij in 2010 zijn solocarrière kickstartte met zijn critically acclaimed debut album Unapologetic Art Rap, een humoristische reflectie over het dagelijks leven. Hij bleef muziek uitbrengen gedurende het decennium en dropte meer autobiografische releases zoals Dark Comedy, Brick Body Kids Still Daydream en Anime, Trauma and Divorce en werkte samen met acts zoals BIRDfavoriet MF DOOM, Blu, Busriver en Aesop Rock. Hij bracht zijn comedychops to the stage en werd zo ook nog eens een gerespecteerd figuur in de comedywereld. Deze jack-of-all-trades laat je huilen, lachen en nadenken in one go dus pak je tissues in en open alvast Genius.com zodat je niks mis op 14 april!