Wednesday 16 - 08 - 2023

OSEES

Met Library Card en The People's Pleasure Grounds

Wie garagerock zegt, moet OSEES zeggen, deze twee zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. De band rondom John Dwyer stond aan het hoofd van de garagerock revival in de vroege zeroes. De hyperactieve, gruizige en stuiterbal-achtige gitaarmuziek reisde de hele wereld over, om al meerdere malen in Rotterdam neer te strijken.

Dat John Dwyer niet stilzit en zich constant opnieuw uit blijft vinden is niets nieuws, en dit was weer het geval op de laatste OSEES plaat A Foul Form. Gestript van alle reverb en andere tierelantijnen is dit album een ode naar de hardcore-punk uit zijn jeugd die Dwyer reeds herontdekte. Korte, snelle en straight-to-the-fucking-point nummers die niets onder stoelen of banken steken. We kunnen alleen maar in onze handen klappen wat dit betekent voor de live show. De weersverwachting is heel veel, heel grof moshpit-geweld.

Library Card bestaat uit bekende koppen uit de Rotterdamse scene, met leden van Neighbours Burning Neighbours en The Lumes in de gelederen. Spannende noise-punk gedreven door de quasi-nonchalante, doch ijzingwekkende poëzie van Lot van Teylingen. Library Card gaat zeker geen stilte opperen als zoveelste spannende nieuwkomer uit ons eigen 010.

Je kunt Jimmy de Kok wel een goeie tijd toevertrouwen. Naast mustachioed maracaman bij het iconische Iguana Death Cult kiest hij de fijnste plaatjes als dj om ouderwets op te heupwiegen. Als The People’s Pleasure Grounds krijgt De Kok carte blanche om de meest catchy surf/garageliedjes denkbaar te vertolken.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts, Maassilo, Roodkapje, Haze Wave Social Club en Nospray en heeft uitsluitend staanplaatsen.