Sunday 28 - 11 - 2021

Pablo Martín Caminero Trio


Pablo Martín Caminero, spraakmakend en veelzijdig contrabassist uit de jazzflamenco-scene van Madrid, is een muzikale veelvraat. Hij stapt met veel plezier dwars door alle genres heen, van klassiek tot jazz en flamenco. Zijn nieuwste project Al Toque is een stevig jazz-saluut aan de flamencogitaar.

Caminero brengt met zijn trio eigen composities, maar ook klassiek gitaarrepetoire gearrangeerd voor piano, bas en slagwerk. Een typische jazzbezetting, met een klassiek pianorandje. De soniquete (swing) van de flamenco is nooit ver weg. Al Toque belooft veel goeds, zoals stukken van beroemde gitaristen als Sabicas, Manolo Sanlucar, Moraíto Chico, Vicente Amigo, Cañizares, Rafael Riqueni en natuurlijk Paco de Lucía.

Martín Caminero is gedurende deze ‘corona’-editie de artist-in-residence van de Flamenco Biënnale. Het album beleefde een unieke online wereldpremière tijdens het eerste deel van de Flamenco Biënnale in februari dit jaar. Tijdens deel twee in november presenteert hij Al Toque live op enkele speciaal geselecteerde Nederlandse podia, waaronder LantarenVenster.