Saturday 07 - 05 - 2022

Peter Somuah


Houston, we have lift off! Op 7 mei presenteert BIRDbekende Peter Somuah samen met de Peter Somuah Group zijn debuutalbum Outer Space in BIRD! Bereid je voor op een avond vol afro ritmes, jazzy grooves, en melancholische trompet sounds!

De talented jazztrompetist Peter Somuah is afkomstig uit Ghana. Door eindeloos te luisteren naar zijn favoriete trompethelden zoals Roy Hargrove en Miles Davis leerde hij zijn instrument tot in details te beheersen. Met een sterk gevoel voor ritme, verfijnde warme trompet sound, en muzikale invloeden uit de West Afrikaanse muziek weet hij het publiek te raken en mee te nemen naar verschillende soulvolle soundscapes.

Na een aantal succesvolle jaren als muzikant in Ghana arriveert Peter in Rotterdam. Al snel collaborate hij samen met artiesten zoals Akwasi en Yung Nnelg en nam hij deel aan our very own The Nest residency! Met zijn composities, virtuose spel en stage performance heeft hij zelfs al een Erasmus Jazz award for young jazz talent in de pocket weten te scoren! Op zijn debuut Outer Spacezoek Peter de grenzen van jazz, afro-funk en traditioneleGhanese muziek op. Dus trek je astronautenpak maar aan en be ready to go where no one has gone before!