Wednesday 16 - 03 - 2022

Pieternel


Aanstormend talent Pieternel komt naar Walhalla met een gevarieerd muzikaal programma. Het is een feest van herkenning, waarin het rijke geluid van Nashville centraal staat. Ze speelt, met haar band, haar eigen muziek en muziek van hedendaagse artiesten als Chris Stapleton, John Mayer en Brandi Carlile maar ook klassiekers uit het country-, folk- en bluegrass songbook. Dolly Parton en Bonnie Raitt passeren zeker de revue. Tussen al die prachtige songs door vertelt Pieternel gepassioneerd over haar belevenissen in de Verenigde Staten.

“With vocals as beautiful as you could imagine this sounds like it could have been born in the heart of the American Country scene, not Holland’s Amsterdam” Mind Noises Network (USA) https://www.youtube.com/embed/CBuKdsnS_no?feature=oembed

Pieternel nam haar debuutalbum Roosevelt Island grotendeels op in Nashville, Tennessee. Met haar krachtige stem deelt ze zelfgeschreven verhalen die onder haar huid liggen en schildert ze intieme portretten. De CD werd enthousiast ontvangen. Ze speelde dan ook in radioprogramma’s als TROS Muziekcafé, Countdown Café en op Radio 5. Ook trad ze o.a. op in een uitverkocht Bitterzoet in Amsterdam. Nu is het tijd voor haar nieuwste troef.